-Det blir ju lättare med simskola och sånt med!

Tisdagen den 20 mars betalas det höjda barnbidraget ut för första gången. 

Vi  träffar en ensamstående kvinna som jobbar som springvikarie och har en dotter på två år. Vi passar på att prata om höjningen av barnbidraget som betalas ut imorgon.

-Det här betyder en hel del för oss! Jag kommer troligtvis lägga lite mer på bättre ytterkläder och lyxa till det med fika ute nån gång ibland. Kanske gå på bio oftare, men det är ganska dyrt.

Flickan rycker i sin mamma och vill gunga på lekplatsen i kulturhusparken.

-Det blir ju lättare med sånt som simskola och sånt med, säger mamman innan de fortsätter iväg till gungan.

Barnbidraget höjdes senast 2006 – även då av Socialdemokraterna. När det går bra för svensk ekonomi – vilket det nu gör – så ska det märkas för vanligt folk. Det visas sig genom en mängd reformer som vår regering genomfört och nu mest aktuell är höjningen av barnbidraget.

-Att höja barnbidraget är ett smart sätt att förbättra alla barnfamiljers ekonomi och en i raden av trygghetssatsningar, säger finansminister Magdalena Andersson.

När infördes barnbidraget frågar vi S i Stenungsund.

-Vet inte riktigt året, men det var i alla fall en S-regering! svarar Katja Nikula (S), ks-ledamot i Stenungsund. -Oavsett så vet vi att det gör skillnad, fortsätter hon.

-I Stenungsund är det 3521 barnfamiljer som nu får en förstärkning i hushållskassan, berättar Janette Olsson, ordförande i BSU, och försörjningsstödsnormen höjs också så det blir en riktig höjning för de som också har försörjningsstöd.

Barnbidraget infördes år 1948 Socialdemokraten Tage Erlander var statsminister, är svaret.

 

facebook Twitter Email