Trissen i toppen

Här har vi toppkandidaterna på riksdags- och regionlistan i Göteborgsområdet.
Nu har Socialdemokraterna i Göteborgsområdet fastställt sina listor till riksdagen och regionfullmäktige. Valkretsen heter formellt Västra Götalands Västra och omfattar elva kommuner runt Göteborg.

Riksdagslistan toppas av Kenneth G Forslund, Kungälv, som sitter i riksdagen sedan 2002. Idag är Kenneth bland annat ordförande i utrikesutskottet, men är även adjungerad till distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Göteborgsområdet.
– Det känns både roligt och hedrande att bli vald, framförallt eftersom att det är en helt ny valkrets. Vi har en ung och stark lista som verkligen bygger för framtiden, säger Kenneth.

På sjätte plats står Melisa Nilsson som också hon känner sig hedrad och glad!

– Min hjärtefråga är samverkan med näringslivet och skola, det är en av nycklarna till framtidens kompetensförsörjning, menar hon.

Regionfullmäktigelistan toppas av Janette Olsson från Stenungsund. Janette kom in i regionstyrelsen strax efter sommaren förra året då Patrik Karlsson lämnade sina regionuppdrag. Janette har suttit med i regionfullmäktige sedan 2014 och är för tillfället vice ordförande i Västra Hälso- sjukvårdsnämnden.

– Det känns hedrande och jag är glad att vi är ett så starkt lag på listan. Det bådar gott för nästa mandatperiod. Vi har en hel del att ta tag i efter fyra moderatledda år i regionen, inte minst vårdköerna, säger Janette.

facebook Twitter Email