-Som nämndeman har jag sett många som farit illa i samhället!

-Vi ska minnas att det finns framför allt äldre kvinnor med låg pension som får prioritera tufft varje månad. Det är viktigt att alla får ta del av den generella välfärden, säger Pia med eftertryck. Läs mer om Pia Andell och hennes samhällsengagemang här.

Pia Andell är ett välkänt ansikte i Stenungsund då hon undervisat på ortens enda gymnasieskola. Nu ses hon i valrörelsen och vi hör efter vad som är den viktigaste i politiken för henne.

 

Vem är du Pia Andell?

– Är en ganska nybliven pensionär efter att ha arbetat många år som lärare på Nösnäsgymnasiet. Politik har jag alltid varit intresserad av och för 15 år sedan blev jag politisk aktiv i Stenungsund!

Vad är viktigast för dig i politiken?

– Jag har suttit som nämndeman i tingsrätten och där får man se många exempel på människor som farit illa i samhället, misslyckats i skolan och fått fel ”ingång” i livet, kanske pga föräldrar som brustit i sin omsorg eller inte haft ekonomiska möjligheter att stötta, man har inte från början haft en riktig chans. Därför vet jag hur viktigt det är att vi satsar på skolan! Men vi behöver också satsa förebyggande på familjecentraler, fritidsgårdar och föreningsliv, säger Pia bestämt! Det tjänar vi på i längden!

Vad har du gjort mer politiskt?

-Denna mandatperiod sitter jag också med i en beredning som tar fram en Översiktsplan, en långsiktig utvecklingsplan för hela Stenungsunds kommun, ett mycket givande och stimulerande arbete. Vi jobbar med att ta fram hur vi vill att vår kommun ska utvecklas och se ut och vart ska vi bygga för nästa generation stenungsundsbor. 

I kommunfullmäktige har vi haft glädjen att se dig i talarstolen. Vad har du drivit för frågor?

-En av frågorna har varit seniorkortet för Stenungsunds pensionärer! Det innebär fri kollektivtrafik inom Stenungsund för dem över 65 år. Jag menar att det kan bryta isolering då äldre kan komma ut och kan besöka kulturhuset tex även om man inte har bil eller har råd att åka buss. Vi ska minnas att det finns framför allt äldre kvinnor med låg pension som får prioritera tufft varje månad. Det är viktigt att alla får ta del av den generella välfärden, säger Pia med eftertryck. 

facebook Twitter Email