Nej, Röda huset blir inte min valfråga i Stenungsund

Att hålla på med politik är verkligen en förmån. Man får vara med och forma politik och förbättra vårt gemensamma samhälle och träffa många fantastiska människor. Varje människa med en historia och något att lära mig!

Den senaste veckan har jag tex träffat en patient som väntat alldeles för länge på en starroperation, ett föräldrapar vars dotter precis åkt fast för att ha rökt hasch och undrade vad de skulle vända sig, en facklig ombudsman som är bekymrad över den ökade arbetsbelastningen på sin arbetsplats vilket gör att många funderar på att sluta. Jag har också blivit inbjuden till kvinnojouren som hjälper kvinnor som flyr våldsamma partners och till Hagamottagningen som hjälper missbrukande gravida kvinnor. En man ringde mig och undrade varför det kom så många olika personal från hemtjänsten men ville samtidigt berömma dem allihop. Jag mötte en ensamstående, deltidsarbetande kvinna som hade svårt att få lönen att räcka till hela månaden.

Alla dessa människor lär mig att vi måste skapa ett socialt hållbart samhälle och att det måste vara det viktiga.

De människor jag mött gör det också tydligt för mig att prioriteringen i valfrågor enkel! Då får insändarskribenter ursäkta mig men det är inte Röda huset jag talar om. 

facebook Twitter Email