Janette Olsson föreslagen som förstanamn på regionlistan!

– Det är såklart fantastiskt hedrande att vara föreslagen som förstanamn på regionlistan, säger Janette. Men vi är samtidigt ett mycket kompetent lag som kommer att föra upp regionfrågorna på den politiska agendan under valrörelsen. Det är helt klart så att den här regionen behöver en socialdemokratisk ledning som ser till den jämlika hälsan och sammanhållen vård.

Valberedningen i partidistriktet har föreslagit att regionfullmäktigelistan ska toppas av Janette Olsson som kom in som ersättare i regionstyrelsen i höstas. Janette sitter även som gruppledare och vice ordförande för (S) i Västra Hälso-sjukvårdsnämnden. Hon kommer från Stenungsund och är lärare på Stenungskolan.

Som andranamn på valsedeln föreslår valberedningen Jim Aleberg från Ale. Jim sitter idag som ersättare i regionstyrelsen och är bland annat gruppledare för (S) i Hälso-sjukvårdsstyrelsen. Jim är i grunden bilmontör och fackligt förtroendevald i Volvos verkstadsklubbs styrelse och även engagerad i Alafors IF som ungdomsledare och tränare.

Valberedningens förslag till riksdagen toppas av Kenneth G Forslund från Kungälv. Kenneth är sedan 2002 riksdagsledamot och sedan 2014 ordförande i riksdagens utrikesutskott. Under sin tid i riksdagen har han haft ansvar för EU-frågor, biståndspolitik och just nu säkerhetspolitiken samt utrikesutskottets övergripande arbete.

Hela förslaget till Riksdagslista kan du läsa här
Valberedningens förslag till riksdagslista 2018

Hela förslaget till regionfullmäktigelista kan du läsa här
Valberedningens förslag till regionfullmäktigelista 2018

facebook Twitter Email