Här är Sanida Okanovic från Stenungsund!

Regionutveckling, turism och kultur ligger Sanida varmt om hjärtat. Läs mer om vilka som är hennes hjärtefrågor här.
Regionkandidat nummer 43 på listan är Sanida Okanovic.
Berätta om dig själv!
-Jag är 41 år som bor med min familj i en villa i Stenungsund. Jag föddes i Bosnien-Hercegovina och kom hit som 15-åring.
Vad gör du idag?
-Jobbar som pedagog på ett science center som heter Molekylverkstan med bl.a. att väcka intresse och inspirera inom naturvetenskap och då med fokus på förskolebarn. Det är fantastiskt att se deras nyfikenhet och intresse väckas till liv. Min fritid ägnar jag åt min familj men jag dansar också Zumba-Latinodans.
När blev du politiskt aktiv?
– Jag har varit politisk aktiv i snart fyra år, och har en del uppdrag i kommunen. Främst började jag med politiken för att jag vill påverka, förändra, representera fler i samhället. Det är viktigt att ett samhälle är jämlikt annars hamnar alltid människor utanför.
Vad är dina viktigaste frågor?
-Mina fokusfrågor inom politiken är integration och bostadsbyggande. Detta måste hänga ihop för att samhället ska vara hållbart.
Inom regionen vill jag fokusera på regionutveckling, bygga och utveckla plattformar för integration, sprida goda exemplet i hela Västra Götalandsregionen.  Jag tycker också turismen och kulturen är viktigt för ett samhälle och måste komma alla till del. Turismen ger jobb och kulturen berikar.
Lycka till i valet!
facebook Twitter Email