Hallå där Johnny!

Här har ni nästa socialdemokrat i vår serie med presentationer. Johnny Alexandersson brinner för allas lika värde - på riktigt! När en individ är som svagast måste samhället vara starkt och skyddsnätet finmaskigt.

Vem är du?

-Jag heter Johnny Alexandersson 46 år och är en gift tonårsförälder som arbetar inom kemiindustrin här i Stenungsund, berättar Johnny denna kylslagna dag i Stora Höga. Han fortsätter berätta om den energiska labradoren Stella som kräver många och långa promenader.

Vad är viktiga frågor för dig?
-Skola och fritid är frågor som naturligt blir viktiga för mig. Men samtidigt så är sociala samhällsfrågor något som står högt upp på listan. Evidensbaserade beslut är något som jag vill driva framåt i en större utsträckning än vad som görs idag.

Varför?

-Min uppväxt och erfarenheter har gjort att jag i alla frågor idag har frasen ”alla ska med” i bakhuvudet. Jag står upp och brinner för allas lika värde oavsett ekonomisk, social, religiös eller sexuell status. Jag tror samtidigt på att man har ett personligt ansvar för att vara den bästa versionen av sig själv, men att man ibland behöver hjälp för att nå eller hitta tillbaka dit och då måste vi som samhälle finnas där för att fånga upp våra medmänniskor i deras svåra och utmanande stunder.

Vad har du för politiska uppdrag idag?

-Jag är styrelseledamot i Stenungsundsenergi AB som levererar den billigaste fjärrvärmen i Västsverige! Vår fjärrvärme är den sjätte billigaste fjärrvärmen i landet och våra priser har varit desamma sedan år 2010. Det är ett spännande uppdrag.

Slutligen – vad gör dig upprörd?

-Mina triggers är, egoism, resursslöseri och avsaknad av personligt ansvar.

 

facebook Twitter Email