Gratis kollektivtrafik för seniorer Stenungsund!

Den politiska majoriteten S, oberoende, V och Mp, kan med stolthet presentera reformen om gratis resor för äldre, så kallade Seniorresor. Införs från 1 januari 2018 och innebär att alla som fyllt 65 år kan åka gratis på Västtrafiks bussar och tåg inom kommunen.

Det är en viktig pusselbit i arbetet med hållbarhet i Stenungsund. Social hållbarhet handlar om att alla ska kunna delta i amhället och känna sig trygga.

-Äntligen kan vi sätta bock på ännu ett viktigt vallöfte, säger Linda Ekdahl (oberoende).

Tanken är att man får ett busskort som sedan kan användas dygnet runt inom kommunens gränser. Beslutet togs i kommunfullmäktige i oktober och kommer att gälla från 1 januari 2018.

-Det kan ge äldre bättre möjligheter att komma ut och träffa släkt och vänner. Man kan komma till kulturhuset och ta del av upplevelser, menar Bo Pettersson (S).

-Äldre riskerar ibland att isoleras. Nu kan man ta bussen till Stenungsunds centrum och träffa folk, påpekar Birgit Lövkvist (V).

Seniorkort finns i många kommuner i regioner och äldreorganisationerna har frågat oss politiker när det är Stenungsunds tur.
-Vi ser det som en viktig satsning både för äldres frihet och för miljön, en del äldre kan med fördel välja bort bilen, menar Ann-Marie Farkas Andersson (Mp).

facebook Twitter Email