FÖRSTA MÅNADEN SOM KOMMUNALRÅD!

Här beskriver vårt nya kommunalråd Olof Lundberg sin första månad på posten.

Ibland känns det som att tiden stått stilla, det är två år sedan jag lämnade kommunstyrelsen och samhällsbyggnadsutskottet som vice ordförande och ändå känns det inte som att jag har varit borta så länge. De som jobbade där då är kvar (de flesta i alla fall) så det gick fort att hitta de rätta vägarna för att få till sig informationen. En stor skillnad, som jag har börjat vänja mig vid nu efter en månad, är att jag inte kan styra över vad som kommer in i min kalender, det verkar som att halva Sverige har tillgång till den och den fylldes på snabbt fram till jul.
Jag hade när jag började som kommunalråd, sett framemot att träffa många nya människor i nya konstellationer men så blev det ju inte. Första veckan på uppdraget så tog Covid-19 fart så alla fysiska möten som var bokade blev på Teams, jag kan inte säga att det är samma sak som ett fysiskt möte men nu är det som det är och jag hoppas det kommer att bli bättre snart.
Vi har nu ett läge där vi ska undvika kontakter med andra än de vi bor med så det har blivit en mer naturlig del att inte träffas fysiskt. Våra gruppmöten har blivit digitala och våra medlemsmöten kommer att bli det en tid framöver. Hittills har vi haft 2 digitala möten med personal- och budgetberedningen och det har fungerat bra, det gäller bara att ha koll på vilka som har räckt upp handen. Det stora testet kommer att komma på nästa kommunstyrelse då det kommer att vara helt digitalt och sen följer utskotten efter och kanske även kommunfullmäktige. Decembers kommunfullmäktige kommer att vara reducerat till 27 personer då det inte är möjligt att få till det digitalt till dess.
Till sist vill jag säga, Håll i håll ut! Olof Lundberg Kommunalråd

facebook Twitter Email