EU -valet är ett ödesval!

EU-valet är i hög utsträckning ett värderingsval. Vi kommer att slåss för demokrati och de mänskliga rättigheterna.

Varför ska man rösta på ditt parti i EU valet?

För att Sverige behöver ett Europa som fokuserar på det viktigaste – som försvarar demokratin, bekämpar klimathotet och står upp för schyssta jobb och villkor.

 

Vilka frågor tycker ni är viktigaste i valet?

Försvar för demokrati och mänskliga rättigheter, ett Europa som skapar fler trygga jobb och går före i kampen mot klimathotet.

 

Hur påverkar EU kommunen?

Den kommunala självstyrelsen innebär att de flesta beslut som påverkar vardagen i kommunen tas lokalt. Samtidigt behövs ett klokt EU exempelvis för att möjligheterna att driva en bra miljö- och klimatpolitik är så goda som möjligt, att reglerna för upphandling ska ge möjligheter att köpa rätt sak till rätt pris och mycket mer.  

 

På vilket sätt kan en röst på ert parti i EU-valet påverka kommuninvånarna?

EU-valet är i hög utsträckning ett värderingsval. Vi kommer att slåss för demokrati och de mänskliga rättigheterna. Alternativet kan bli ett samhälle där yttrandefriheten och öppenheten minskar. Ett EU som inte tar täten i klimatarbetet kommer att göra kommunens miljöarbete svårare. Med mindre handel blir jobben färre också i Sverige.

 

Vad är det bästa med EU?

 Miljöarbetet och kampen mot klimathotet du lyfter som bäst. Eller arbetet med en allt starkare konsumenträtt. Eller betydelsen av trygghet på arbetsmarknaden, med vår politik blir det svenska kollektivavtal i Sverige.

 

Vad är det sämsta med EU?

Utvecklingen i framförallt Ungern och Polen, där demokratin försvagas i alldeles för snabb takt.

 

Melisa Nilsson

Kommunstyrelsen

EU-kandidat

 

facebook Twitter Email