-Att vara socialdemokrat och feminist är att vilja förändra samhället!

Läs om Carola Granell som varit utbildningspolitiker många år och som är kommunfullmäktiges vice ordförande i Stenungsund.

Idag hälsar vi på hos vice ordförande i kommunfullmäktige Carola Granell. Den största delen av sitt politiska liv har hon ägnat åt utbildningspolitik. Här kan du läsa mer om kommunfullmäktigekandidaten Carola:

När man hälsar på hos Carola så är det inte helt osannolikt att hon befinner sig i växthuset.

-Annars har jag ägnat mitt vuxna liv åt att arbeta med ungdomar. Vi har länge haft familjehem och är det något jag med bestämdhet kan säga är att de ungdomar som har en lyckad skolgång har så mycket större möjligheter i livet. Det öppnar dörrar till högre studier eller till utbildningar som de kan välja mellan.

Det betyder mycket läxläsning för er?

-Ja, vi har plöjt igenom de flesta matteböckerna och SO-böckerna genom åren, men det är samtidigt väldigt roligt, ler Carola. Min man har nog övningskört på de flesta vägarna i regionen också, för vi vill gärna att ungdomarna som bor hos oss tar körkort. Då är det lättare på jobbfronten.

Vad brinner du för?

-Utbildnings- och demokratifrågorna är de allra viktigaste för allas vår
framtid, svarar Carola snabbt. Jag har suttit många år i styrelsen i ISGR (Internationella skolan i GR-regionen) som gjort att jag också sett utbildningspolitiken i ett internationellt perspektiv.

Men som person är det viktigt att alltid tro på möjligheterna och att alltid ta
debatten är viktigt. Då kan vi också förändra samhället! Det är också därför jag är feminist och socialdemokrat!

Är du engagerad i andra föreningar?

-Ja, jag är ordförande i Konstföreningen i Stenungsund. En fantastisk förening där vi har glädjen att dela med oss av konst till stenungsundsborna genom utställningar. Konst ger oss människor en ytterligare dimension och språk. Men mitt hjärta slår också lite extra för dragkampsklubben där jag känner många aktiva och där jag varit engagerad. De har nått stora framgångar i internationella tävlingar i klubben, säger hon med stolthet i rösten.

Lycka till i valet säger vi!

facebook Twitter Email