#1 Bo Pettersson – kommunalrådet som vaskat guld i Alaska

Vem är han, kommunalrådet som står överst på fullmäktigelistan för S i Stenungsund? Vi fick en pratstund med Boman och tog reda på det.

Det här är Bo Pettersson, vårt förstanamn på fullmäktigelistan i Stenungsund. Han har varit aktiv i partiet i stort sett hela livet men på heltid de senaste 21 åren. Men vi som känner honom vet också att han älskar naturen och havet. Några lyfter förvånat på blicken när partikamrater ropar Boman- men det är ett smeknamn som hängt med sen barnsben. Alla som känner ”Boman” vet att han har ett sifferminne och faktaminne som slår det mesta.

Vilka är höjdpunkterna i naturupplevelser?

-Min största havsöring var på 2,9 kg och den fick jag -84, berättar han. Men det som slår allt är när jag fjällvandrade i Alaska och befann mig ett tiotal meter ifrån vilda björnar. Då gick pulsen upp kan man säga, fortsätter han. Jag har också haft fina vandringar i fjällen högst upp i Sverige, Jämtland men också på Bohusleden. Det är fantastiskt helt enkelt.

Vem är du?

-Jag har bott i Stenungsund hela livet fast född på Orust (-56), gått på Stenungskolan. Har tre döttrar och två barnbarn. Särbo vilket gör att jag är särbo också med katten Måns!   I botten är jag kommunaställd och utbildad driftoperatör men har alltid haft ett stort samhällsintresse och gled in i den politiska världen.

När man varit aktiv så länge finns väl många politiska höjdpunkter?

-Ja, det är fint att idag se kulturhuset som vi slogs så för politiskt och lyckades få en majoritet för. Samma gäller gymnasiet och Stenungsund Arena. Socialdemokraterna har alltid vågat bygga för framtiden medan våra motståndare hållit emot och hellre väntat. Nu är jag glad att vi vågat driva på utvecklingen. Men det är ett lagarbete och ett hantverk att få ihop majoriteter i olika frågor.

Vad drivs du av?

-Min största drivkraft är utan tvekan rättvisefrågor och att vi bygger ett hållbart och jämlikt samhälle. ALLA måste kunna ta del av samhället annars blir det vi och de, och ett sådant samhälle slits isär.

Vad står på tur härnäst?

-Nu ska jag träffa gymnasieungdomar och sedan ska vi ha gruppmöte med majoriteten, berättar Bo Pettersson som skyndar vidare.

Att Boman är ett välkänt ansikte i Stenungsund är inget att tveka på. Han stannas ideligen av kommuninvånare som vill prata eller fråga något.

Lycka till i valet säger vi!

facebook Twitter Email