För Himan var Socialdemokraterna ett självklart val!

Jag såg hur min pappa kämpade i en livsfarlig arbetsmiljö. Att bli socialdemokrat var en självklarhet för mig, menar Himan Mojtahedi. Läs mer om vår kommunfullmäktigekandidat här.

Idag har vi träffat Himan Mojtahedi och pratat politik, vad man brinner för och som gör att man blir politiskt aktiv. Himan står på fullmäktigelistan men är redan idag är välkänt namn i stenungsundspolitiken.

Vem är du?

-Mitt namn är Himan, 34 år och jag är född och uppvuxen i Kurdistan. Jag flyttade till Sverige i tjugoårsåldern och är gift och har tre barn.

Vad jobbar du med?

-Jag är egenföretagare, då jag sen några år tillbaka driver min egna frisörsalong. Politiskt sitter jag i demokratiberedningen och vuxenberedningen som utreder och bereder frågor för kommunfullmäktige att ta ställning till sedan. Jag är också ersättare i kommunfullmäktige i Stenungsund.

Berätta mer om din barndom och varför du är socialdemokrat.

-Min pappa var gruvarbetare och jobbade under mycket svåra och farliga förhållanden. Arbetsmiljön var livsfarlig och han hade inte rätt till livförsäkring eller liknande. Jag såg hur han kämpade allt han kunde med att försörja sin familj men det räckte inte och det gör mig arg och besviken!  Det ska inte behöva vara så. Att bli socialdemokrat var det en självklarhet för mig!

Varför?

-Det är från grund och botten ett parti som är arbetarnas parti och grundades för att försvara deras och våra rättigheter. Något som var en dröm som min pappa och många andra i vår lilla stad hade. Idag kan jag vara med och utveckla och reformera den politiken för att mina barn får ett tryggt samhälle att växa upp i.

Jag vill via bra politik skapa och ge förutsättningar för arbete och sysselsättning åt alla. Det är oerhört viktigt att kunna vara självständig ekonomiskt. Tro mig – det gör att människan mår bättre. Alla vill känna sig behövda!

Till sist Himan – vad är din favoritmat?

-Min fru lagar en fantastisk kurdisk köttgryta, den är min favorit, säger Himan och ler!

 

facebook Twitter Email